Υποτροφία: "Κ. Κουβίδης"

<< Ιούνιος 2023 >> 
 Δε  Τρ  Τε  Πε  Πα  Σα  Κυ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

H Οδική Ασφάλεια και η Υπεράσπιση των Θυμάτων των τροχαίων εγκλημάτων αποτελεί κεντρικό άξονα δράσης της  You Are What U Do –  Κώστας Κουβίδης. Δεν θα μπορούσε νάναι διαφορετικά αφού ο Κώστας υπήρξε θύμα τροχαίου εγκλήματος. Περισσότερα για την σύγκρουση που στοίχησε την ζωή του Κώστα και το πόσο αξιολογήθηκε η ύπαρξη του από την ελληνική δικαιοσύνη μπορείτε να δείτε εδώ:

Ένα τροχαίο "ατύχημα"

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 25 Απρίλη του 2007 ο Κώστας Κουβίδης έφυγε από το τζαζ κλάμπ Παράφωνο για να πάει στο λατιν κλαμπ Cubanita. Ήταν συνοδηγός σε Jeep Wrangler. Στη διασταύρωση Σταδίου και Πεσματζόγλου ο γνωστός νεοέλληνας, 18χρονος με δίπλωμα τεσσάρων μηνών,  με ιδιόκτητο VW POLO 1600 GTI αγνόησε το κόκκινο στο φανάρι και έπεσε με απίστευτη ταχύτητα στην πόρτα του συνοδηγού…
Ήταν η παγκόσμια βδομάδα για την οδική ασφάλεια…

Περισσότερα...

Tροχαία ''ατυχήματα"; ή απλώς Ατιμώρητες δολοφονίες στην άσφαλτο; - για τον Κώστα και όχι μόνο…

Την 1η Δεκέμβρη 2008 εκδόθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας η απόφαση για την σύγκρουση που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής του Κώστα Κουβίδη. Ο κατηγορούμενος οδηγός που χτύπησε τον Κώστα κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ανθρωποκτονία, και μια σειρά άλλες παραβάσεις. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επέβαινε ο Κώστας θεωρήθηκε ότι δεν είχε καμία ευθύνη το ίδιο και ο Κώστας. Το δικαστήριο υιοθέτησε την παραπάνω πρόταση της εισαγγελέως και την πρόταση της επί της ποινής:
Δεκαοχτώ μήνες με τριετή αναστολή...Δεν του αφαιρέθηκε καν η άδεια οδήγησης…

Περισσότερα...

Η ανθρώπινη ζωή σε διατίμηση

“Ο θανών, ηλικίας 31 ετών, κατά το χρόνο του θανάτου του ήταν μουσικός ιδιαίτερα χαρισματικός και ταλαντούχος, με διακρίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Ήταν μοναχοπαίδι, συνδεδεμένος και αγαπημένος με όλη την οικογένεια του και δη τους γονείς του και τη γιαγιά του. Ο θάνατος του προξένησε σε όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα έντονο ψυχικό πόνο, λόγω της στενής συγγένειας και του ψυχικού δεσμού που είχαν αναπτύξει με το θύμα, με συνέπεια να δικαιούνται αυτοί χρηματικής ικανοποίησης λόγω ψυχικής οδύνης. Ενόψει δε των συνθηκών του ατυχήματος, της αποκλειστικής υπαιτιότητας του οδηγού Απόστολου Χρυσοχού, της ηλικίας του θύματος, του βαθμού συγγενείας των εναγόντων προς αυτό και της οικονομικής κατάστασης των διαδίκων μερών (πλην της ασφαλιστικής εταιρίας) η χρηματική ικανοποίησης της ψυχικής οδύνης των ανωτέρω αποτιμάται στο εύλογο ποσό των 50.000 Ευρώ για καθένα από τους γονείς του και 20.000 Ευρώ για τη γιαγιά του.”

Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, 246/2009, δικαστής Κωνσταντίνα Χαλικιά.

Περισσότερα...

FEVR

«Δουλεύοντας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των θυμάτων  τροχαίων συγκρούσεων & για τη μείωση των κινδύνων στους δρόμους»

Οι βασικοί στόχοι της FEVR είναι:

· Να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια στα θύματα από τροχαία παρέχοντάς τους δωρεάν συναισθηματική, πρακτική και νομική υποστήριξη.

· Να συνεισφέρει στην εδραίωση ασφάλειας στο δρόμο αναδεικνύοντας τους κινδύνους και τις αιτίες που οδηγούν σε τροχαία, έτσι ώστε να επηρεάσει θεσμούς και αρχές για να εφαρμόσουν και να θέσουν σε ισχύ κριτήρια ασφάλειας, που να είναι παραπάνω από αποτελεσματικά.

Περισσότερα...

Να σταματήσουμε την επιδημία

Διακήρυξη 70 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από 40 χώρες που ασχολουνται με την υποστήριξη των θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων και την οδική ασφάλεια (Μάης 2009)

Κάλεσμα των Εθνικών και Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που εργάζονται για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και των δικαιωμάτων των θυμάτων των τροχαίων συγκρούσεων –  ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις τους, που βασίζονται σε οδυνηρά αποχτημένη εμπειρία ζωής,  στο Σχέδιο Δράσης της Διυπουργική Συνδιάσκεψη της Μόσχας (19 – 20 Νοέμβρη 2009) για να σταματήσει η επιδημία θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους.

Περισσότερα...

SOS TE

Σήμερα η δράση μας στον τομέα Οδική Ασφάλεια και η Υπεράσπιση των Θυμάτων των τροχαίων  πραγματοποιείται μέσα από τον Πανελλαδικό Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» που συσπειρώνει ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών με απώλεια από τροχαίο και άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τον σύλλογο και τις δράσεις του ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

website: http://www.soste.gr/ 

blog: http://sostegr.wordpress.com/

 

SOSLOGO-3-100